Social

#tigare electronica daunatoare #fumat #vicii #nicotina #tigare electronica

Folosirea tigarilor electronice ar putea fi la fel de nesigura ca a celor clasice

Tigara electronica are efectul contrar asupra fumatorilor care incearca sa scape de acest viciu, sustin cercetatorii americani. Si asta deoarece tigarile elecronice permit pastrarea obiceiului de a fuma si creste nevoia de nicotina, au explicat acestia la Conferinta Asociatei Americane pentru Progresul Stiintei din California.

Tigarile electronice sunt dispozitive cu baterii ce produc vapori care contin nicotina, pe care fumatorul ii inhaleaza. Utilizarea tigarilor electronice a crescut foarte mult in ultimii doi ani, conform statisticilor, deoarece fumatorii le folosesc pentru a incerca sa scape de acest viciu sau pentru a diminua riscurile pe care tigarile normale le au asupra sanatatii. Insa, se pare ca tigara electronica ar putea fi la fel de daunatoare ca cea clasica: conform unor rapoarte, tigara electronica nu reuseste sa te scape de obiceiul viciului ci creeaza acelasi tip de dependenta de nicotina.

Nu exista dovezi stiintifice pe termen lung legate de siguranta lor dar, in urma cu cateva luni, un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii cerea impunerea unei reglementari stricte a utilizarii tigarilor electronice in spatiile inchise, publicitatii si vanzarii acestor dispozitive catre minori. Acest raport a fost criticat, unii experti spunand ca este plin de erori, interpretari si analize gresite.

Insa existenta lui aprindea un semnal de alarma cum ca tigarile electronice nu ar fi atat de sigure pe cat par.

Sursa foto: mglnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea