Social

#demachiere #sanatate #cercetari #servetele demachiante

Folosesti servetele demachiante? Iata ce poti pati

Servetelele demachiante pot fi foarte periculoase pentru tenul tau. Acestea favorizeaza aparitia ridurilor, a pungilor de sub ochi si a acneei, au descoperit cercetatorii britanici.

Potrivit studiului, servetelele demachiante contin lotiuni de curatare cu actiune blanda, de aceea este nevoie de o insistenta asupra indepartarii machiajului. Acest lucru poate duce la iritarea pielii, mai ales cea din jurului ochilor.

Totodata, masajul la nivelul pielii delicate din jurul ochilor cu servetele demachiante ar putea duce la imbatranirea prematura a tenului.

De asemenea, servetelele demachiante nu sunt recomandate pentru tenul uscat, cu eczeme, acneea sau cuperoza, deoarece continutul mare de alcool pe care il au usuca foarte tare pielea.

Servetelele demachiante pot provoca chiar si reactii alergice din cauza conservantilor, folositi pentru a tine la distanta bacteriile dupa deschiderea pachetului.

Dintre acesti conservanti, cel mai periculos este metilisotiazolinona (MI), care poate provoca iritatii, inrosirea pielii si inflamatii locale sau poate duce chiar la aparitia dermatitei.

Foto: 121.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea