Social

#fmi #g-20 #londra #imprumut #criza #nicolas sarkozy #angela merkel #reformă

FMI va avea 1.250 miliarde USD de imprumut

In urma Summit-ului G20 de la Londra, s-a reusit definitivarea unui plan de redresare economica mondiala. FMI va avea la dispozitie de 750 miliarde de dolari pentru creditarea statelor membri si alti 500 miliarde pentru rezerve valutare de urgenta si imprumuturi pentru schimburi comerciale.

Sefii de stat ai primelor 20 de economii ale lumii au hotarat ca FMI trebuie sa fie instrumentul principal in redresarea economiei si depasirea recesiunii.

750 miliarde de dolari vor fi folositi pentru acordarea de credite membrilor care se confrunta cu dificultati economice. 250 miliarde vor ajuta schimburilor comerciale afectate de criza si inca 250 vor constitui rezerve valutare de urgenta.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel au acceptat transferul banilor prin FMI numai cu conditia ca sistemul financiar international sa fie reformat astfel incat bonusurile pentru bancheri par un lucru de domeniul trecutului. 

FMI va evalua impactul uriasei sume si ar putea dispune si de fonduri suplimentare . Dupa decizia Summitului, cele mai importante burse din lume au inregistrat cresteri, semn ca intrunirea marilor puteri, care controleaza 80% din averea globala si au doua treimi din populatia lumii, a fost un succes.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea