Social

Fluidizarea traficului aduce sute de exproprieri

Sute de bucuresteni vor fi expropriati incepind cu luna aprilie a acestui an. Motivul: nu exista suficient spatiu pentru largirea strazilor. Cea mai afectata va fi zona situata intre Piata Victoriei si Calea Grivitei.

Bucurestenii, ale caror case se afla in zonele propuse pentru reabilitare vor fi nevoiti sa-si cedeze proprietatile Primariei Capitalei, in schimbul unor despagubiri stabilite de Guvern. Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, va inainta in aceasta saptamina Executivului o ordonanta de urgenta ce prevede exproprierea celor din zonele Str. Buzesti, Bd. Vacaresti, Bd. Unirii si Pasajul Basarab. O problema delicata o reprezinta Str. Buzesti, deoarece acolo trebuie expropriate cele mai multe case, pe ambele sensuri de circulatie, a declarat Videanu. Procesul de expropriere urmareste largirea strazilor si a bulevardelor, in scopul unui trafic rutier mai lejer. In ultimii ani, numarul masinilor din Bucuresti a crescut de zece ori. Momentan se circula ingrozitor si avem nevoie de aceasta schimbare, a afirmat viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu.

100 de milioane de euro pentru expropriati

Bugetul aprobat de consilierii municipali pentru despagubirea expropriatilor este de 100 de milioane de euro. Directorul Directiei Transporturi si Drumuri din cadrul Primariei Capitalei, Gheorghe Udriste , a afirmat ca aceasta suma este suficienta pentru acoperirea tuturor costurilor necesare. Suma alocata fiecarui expropriat se va calcula in functie de valoarea proprietatii sale. Procesul de expropriere va incepe in aproximativ doua sau trei luni, in zona Carrefour Orhideea. Inca nu se stie citi bucuresteni vor fi expropriati pe durata lucrarilor.

Cei care vor fi expropriati vor fi nevoiti sa accepte sumele stabilite de Guvern, chiar daca preturile pietei sint altele. Videanu va specifica in ordonanta pe care o va propune Guvernului ca exproprierea se va face in interes national .


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea