Social

#flota #rusia #mentinere

Flota rusa la Marea Neagra va ramane in Crimeea inca 25 de ani

Dmitri Medvedev, presedintele Rusiei , si omologul sau ucrainean Viktor Ianukovici au anuntat mentinerea si dupa 2017 a bazei navale ruse in Ucraina, inca 25 de ani, in schimbul unei reduceri de 30% a pretului pentru gazele naturale ruse livrate Kievului, o reducere considerata o parte din chiria platita de Moscova pentru aceasta baza.

Cei doi sefi de stat au semnat acorduri in acest sens la Harkov, al doilea oras ca marime din Ucraina, situat in estul tarii.

"Prezenta bazei ruse (n. red la Sevastopol , in Peninsula Crimeea din sudul Ucrainei) este prelungita cu 25 de ani, cu dreptul de a fi prelungita cu inca cinci ani, daca niciuna dintre parti nu doreste suspendarea acordului", a declarat presedintele rus, subliniind ca aceasta intelegere va crea garantii mai bune pentru securitatea in bazinul Marii Negre.

Liderul de la Kremlin nu a precizat insa din ce moment este considerata prelungirea stationarii Flotei ruse la Sevastopol - de acum sau incepand din 2017, cand expira acordul incheiat in 1997. Potrivit insa editiei online a cotidianului rus Kommersant, documentul prevede prelungirea cu 25 de ani dupa 2017, ceea ce ar insemna pana in 2042.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )

Foto : blog.kievukraine.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea