Social

Florin Cioaba vrea sa demonstreze ca romii sunt indieni

Romii se vor indieni. Vicepresedintele Organizatiei Mondiale a Romilor, Florin Cioaba vrea sa-i trimita o scrisoare presedintelui Indiei, prin care sa ceara recunoasterea oficiala a romilor ca parte a poporului indian.

"Romii se trag undeva din nordul Indiei, la granita cu Pakistan. Din aceasta zona. Ei au emigrat spre Europa, spre Iran, Irak si o parte spre Armenia, Georgia. In Europa au intrat in 1100, 1200" a precizat Florin Cioaba.

Florin Cioaba sustine ca romii vor doar o recunoastere formala si nu au pretentii financiare sau administrative.

"Este o intrebare. Daca suntem o minoritate , trebuie sa existe o majoritate. Ungurii au Ungaria" a mai adaugat, Florin Cioaba, vicepresedintele Organizatiei Mondiale a Romilor.

Florin Cioaba sustine ca intre romi si indieni exista multe asemanari de limba, port si traditii: de la fustele rosii cu colturi si salbele din monezi de aur pana la ritualurile de casatorie si inmormantare . Mai mult, liderul romilor vede asemanari si in insemnele comunitatii rome si ale poporului indian.

Potrivit unor estimari, in Europa traiesc circa 12-15 milioane de romi, dintre care circa 10 milioane sunt cetateni ai Uniunii Europene.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea