Social

Florin Calinescu - show la procesul lui Ovidiu Tender

Omul de afaceri Ovidiu Tender s-a bucurat ieri, la Curtea de Apel, de sprijinul moral a zeci de angajati si prieteni, printre care si citeva vedete.

In afara rudelor apropiate ale lui Tender, prezente permanente la procesele sale - mama copilului sau, Nicoleta Braun, si fratele, Tiberius -, si-au aratat sustinerea si alte nume cunoscute: actorii Florin Calinescu si Ion Dichiseanu , cintareata de opereta Daniela Vladescu si cintaretul de muzica populara Gheorghe Turda.

Aplauzele vedetelor pentru avocati

Prima ora din proces a fost relativ linistita, dintr-un motiv lesne de inteles: aparatorii lui Tender au incercat sa demonstreze magistratilor nevinovatia clientului, viclenia procurorilor si oarecare interese din spatele arestarii lui Tender. Rumoarea si aplauzele au izbucnit imediat dupa pledoaria avocatului Gheorghita Mateut, care a durat o alta ora si care a avut rolul de a incalzi atmosfera din sala.

Declaratia avocatei Mariana Stefan, in care spunea ca Tender nu este tatal unui singur copil, ci a peste 20.000 de copii, facind referire la angajatii grupului de firme Tender SA, a reusit in schimb sa trezeasca sentimentele paterne ale celor din sala.

In momentul in care procurorul a cerut mentinerea starii de arest a lui Tender, au inceput vociferarile, care au atins punctul culminant cind reprezentantul Ministerului Public a aratat ca Tender impreuna cu Marian Iancu ar fi constituit un grup de crima organizata.

Calinescu era sa fie dat afara din sala

Florin Calinescu, sustinut de alti prieteni ai lui Tender, a izbucnit: Aduceti probele! Vrem dovezi!. Judecatorul a facut uz de ciocanelul din dotare pentru a face liniste si i-a atras atentia vedetei TV ca la urmatoarea abatere va trebui sa paraseasca sala cu ajutorul jandarmilor.

Dichiseanu: dragoste pentru justitie

Vizibil furios, Calinescu s-a conformat ordinului si a stat linistit, in picioare, restul procesului. La iesirea din sala, actorul Ion Dichiseanu a explicat zimbind ca a venit la procesul lui Tender din dragoste pentru justitie.

Florin Calinescu a ramas in sala si la un alt proces al lui Tender (un recurs privind interdictia de a parasi tara), declarind ironic ca a venit pentru ca joaca intr-un film.

Ovidiu Tender va afla miine daca magistratii Curtii de Apel il vor elibera. Ieri, el a sustinut ca este nevinovat si ca acest dosar ii afecteaza imaginea. Sint vinovat doar ca am crezut in schimbarea ce s-ar fi putut produce la Revolutie, dar mentalitatea unor functionari din Ministerul Public a ramas in urma. Cred insa ca aceasta problema de mentalitate se va schimba, a declarat Tender.

S-a afisat si cu Bebe Ivanovici

Bebe Ivanovici, presedintele din partea PSD al Consiliului Judetean Ilfov, l-a curtat intens pe Florin Calinescu pentru functia de primar al comunei Voluntari la alegerile din 2004. Ivanovici chiar a recunoscut ca una dintre temele de campanie ale PSD este inrolarea in partid a unor oameni cu bani si imagine buna. Florin Calinescu a declarat ca, daca va candida pentru primaria Voluntari, o va face doar ca si candidat independent .

La putin timp dupa ce Bebe Ivanovici a incercat sa-l implice direct pe Calinescu in campania electorala locala, producatorul Chestiunii zilei era zarit alaturi de Dan Darabont in plina campanie electorala pentru Primaria Sectorului 6. Calinescu l-a insotit prin pietele din sector, a stat de vorba cu oamenii, a impartit autografe pe calendarele candidatului PSD.

Dinescu, alaturi de Patriciu la tribunal

Mircea Dinescu a fost prezent in februarie alaturi de Dinu Patriciu la Tribunalul Bucuresti in timp ce se judeca mandatul de arestare. Dinescu a denumit procesul Rompetrol drept procesul capitalismului. El sustinea atunci ca ar trebui ca totul sa se desfasoare cu usile deschise si ca, daca ar fi nevoie si as avea vreo legatura cu cazul «Rompetrol», desi nu am, as depune marturie ca pentru oricine.

Impreuna cu Dinu Patriciu, Dinescu imparte actionariatul de la trustul media Satirycon. Cind se afla la tribunal alaturi de Patriciu, Dinescu a facut referire si la Traian Basescu ca este orgolios si ca inclusiv anul trecut, in lupta electorala, Patriciu si Basescu au fost pe pozitii diferite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea