Social

#Florian Coldea trecut in rezerva #Florian Coldea

Florian Coldea, trecut in rezerva de Klaus Iohannis

Astazi, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care Florian Coldea este trecut in rezerva si eliberat din functia de prim-adjunct al SRI.


"Tocmai am semnat cele doua decrete care il privesc pe generalul Coldea de la SRI. Este vorba despre eliberarea din functie si trecerea in rezerva. Serviciile secrete sunt foarte importante pentru securitatea nationala. Ele isi fac treaba si de multe ori, asa cum le spune si numele, societatea nu stie multe din ceea ce fac ele. Eu cred ca este bine ca in aceste zile s-a discutat despre servciile secrete, despre rolul si locul lor in societate, s-a disutat despre controlul parlamentar asupra serviciilor secrete si foarte bine ca s-a discutat. Avem nevoie de un control parlamentar mai puternic asupra servciilor secrete.

Vreau sa subliniez cateva lucruri, care mie mi se par foarte importante. Pentru ca servciile secrete isi faca treaba bine, parerea mea este ca trebuie sa trasam doua linii rosii: una, cum se refera servciile secrete la politica sau mai bine spus daca este bine ca servciile secrete trebuie sa se implice in politica. Parerea mea este ca nu trebuie sa avem servicii secrete implicate in politica.

Trebuie sa defineasca cat de mult se pot implica politcienii in servciile secrete sau daca acestea trebuie politizate. Dupa parerea mea, daca vrem sa avem servcii secrete care isi fac treaba bine si politiciieni multumiti, ar trebui ca politicienii sa nu se mai implice in serviciile secrete.

Nu se poate ca politica interna a unui partid sa defineasca modul in care se face controlul asupra unui serviciu secret”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea