Social

Florea - Borbely, finala pentru Targu-Mures

Actualul primar al celui mai important oras din judetul Mures incearca sa ramana in functie, in ciuda ministrului lucrarilor publice. Primaria din Targu-Mures va fi disputata de actualul primar, Dorin Florea, si de ministrul Laszlo Borbely, in vreme ce batalia pentru sefia judetului e o afacere in trei, in care actualul presedinte al Consiliului Judetean, Lokodi Edita Emoke, pare a avea prima sansa.

Dorin Florea a fost primul primar roman ales prin vot din istoria orasului Targu-Mures. Primul mandat l-a obtinut in anul 2000, ca independent. Anterior, fusese prefect, in timpul guvernarii CDR. Primaria lui Florea s-a aflat aproape mereu in conflict cu Consiliul Judetean si cu Prefectura , institutii care au blocat mai multe hotarari adoptate de Consiliul Local. Este una dintre explicatiile pentru care orasul Targu-Mures se afla pe locurile codase intre resedintele de judet in ceea ce priveste absorbtia de fonduri europene.

La realizari , Florea se poate lauda cu cel mai modern Dispecerat Integrat de Urgente 112 din tara, care va monitoriza video intersectiile principale ale orasului, pacientii cu boli cronice la domiciliu, siguranta si protectia locuintelor impotriva efractiilor, a incendiilor si inundatiilor.

In mandatul lui, primaria, in colaborare cu ANL, a dat in folosinta 7 blocuri cu 251 de locuinte, iar in 2008 sunt prevazute alte 4 blocuri, pentru 80 de familii. Investitia se ridica la aproximativ 4,8 milioane euro. Construirea unui nou cartier, inceput anul trecut, va oferi alte 400 de noi locuinte tinerilor. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea