Social

Flacara olimpica trece prin Tibet

In timpul Razboiului Rece, dupa cum cei din generatia mea isi vor fi amintind, doua Olimpiade au fost ratate prin neparticiparea unor tari, mari puteri in sport.

De cand climatul politic s-a incalzit, nu s-a mai inregistrat niciun boicot . A fost redescoperit principiul, scump lui Pierre de Coubertin, al depolitizarii sportului. E desigur un progres. Insa evenimentele tragice care au loc in Tibet de catava vreme ridica un mare semn de intrebare cu privire la pacea instaurata in lumea sportului.

O pace care se dovedeste un armistitiu provizoriu tot mai des periclitat de catre unii dintre „semnatarii“ acordului. Ignorand cu nonsalanta reprimarea de catre China a disidentilor politici si cenzurarea presei, Comitetul International Olimpic (CIO) a acordat Chinei organizarea Jocurilor Olimpice de anul acesta. Primul lucru pe care oficialii chinezi l-au solicitat a fost sa li se interzica sportivilor participanti orice declaratie. Si CIO a acceptat. In numele, fireste, al depolitizarii sportului.

 

Continuarea in Evenimentul Zilei

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea