Social

#londra 2012 #vancouver 2010 #traseu #torta #jocuri olimpice #flacara

Flacara olimpica nu va mai colinda lumea

Comitetul Olimpic International a hotarat ca flacara olimpica nu va mai avea un traseu international incepand cu acest an. Ea va fi purtata doar in tarile care organizeaza Jocurile Olimpice.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra (2012) si ale celor de iarna de anul viitor de la Vancouver vor planifica trasee nationale pentru flacara olimpica.

"Am hotarat ca este mai bine ca traseul flacarii olimpice sa fie facut in interiorul granitelor tarii organizatoare", a afirmat directorul executiv al CIO, Gilbert Felli, citat de Adevarul.

Pana acum, flacara era aprinsa la Olympia, in Grecia, si purtata de atleti pana in orasul gazda. Ea a fost introdusa la Olimpiada din 1936 de la Berlin.

Hotarea a fost luata dupa ce, in 2008, torta a fost implicata in mai multe incidente si a fost stinsa la Paris ca semn de protest impotriva situatiei umanitare din Tibet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea