Social

Fiscul a descins la Federatie

Daca oficialii din fotbal implicati in transferuri suspecte s-au lasat asteptati la audieri, reprezentantii Finantelor au solicitat la FRF toata documentatia legata de cazurile Bratu si Mutu.

Avalansa de dezvaluiri legate de exportul fotbalistilor romani in strainatate continua, desi nici unul nu a plecat in container pe un vas cu marinari dubiosi, ci la clasa business alaturi de impresari licentiati de FIFA. Lipsa unor minime verificari si complicitatea angajatilor FRF fac insa ca bulgarele pornit de cazul Bratu sa cutremure fotbalul autohton chiar in momentul in care acesta dadea semne de insanatosire. Pe fir au intrat si inspectorii fiscali, trei angajati ANAF prezentindu-se ieri la Casa Fotbalului pentru a ridica documentatia legata de transferurile lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray Istanbul si al lui Adrian Mutu de la Dinamo la Inter Milano. In primul caz s-a ratacit printre alte conturi un milion de dolari, iar in cel de-al doilea patru milioane din aceeasi moneda apar inregistrate la italieni, dar nu si in Romania. In ambele situatii, pagubite au fost terte cluburi, dar si FRF, care la acea vreme incasa 10% din orice transfer international.

Pitestenii cer banii

Inca de anul trecut, agentia ANSA a scris despre diferentele dubioase in cazul sumelor incasate de Dinamo pentru transferul lui Mutu. Ieri, presa italiana a revenit asupra anchetei, dezvaluind ca Inter Milano a platit de fapt sase milioane de dolari pentru legitimarea romanului. Pretul de transfer anuntat oficial de Dinamo, in ianuarie 2000, a fost de numai 2,1 milioane de euro. La acesta s-au adaugat 100.000 de dolari pentru un amical prevazut de o clauza contractuala care nu a mai avut loc.

Vicepresedintele de la Automobile Dacia-Renault, Constantin Stroe , fost conducator la FC Arges, a declarat ieri ca ar fi o treaba neserioasa daca se confirma afacerea, deoarece clubul pitestean ar fi fost pagubit cu aproape doua milioane de dolari.

Becali a adus actele

Piesa de baza in cazul transferului lui Bratu, Gica Popescu nu s-a prezentat nici de aceasta data la audierile de la FRF, fara sa ofere vreo explicatie a gestului sau. In schimb, Giovanni Becali a declarat ca a depus documentele cerute, precizind ca nu a raspuns si la intrebari. Despre Mutu, jucator care a renuntat la serviciile sale, fostul impresar a vorbit in zeflemea: Cereti contractul de la Inter, poate o fi luat Moratti banii. Si Dinu Vama s-a prezentat la FRF, dar a refuzat sa dea declaratii la iesirea de la audieri. Domnul Duru mi-a spus sa nu spun nimic, s-a aparat oficialul giulestean, surse federale precizind ca acesta a venit cu documente bancare. A lipsit de la apel si presedintele Tractorului, Paul Enache, persoana care a facut sesizarea la FIFA, fapt pentru care Florin Prunea a mai solicitat o runda de audieri miercuri, amenintind cu sanctiuni.

Anglia ancheteaza impresario

Urmind sesizarea UEFA, care a anuntat ca a primit informatii chiar de la guverne conform carora agentii sint implicati in diverse activitati ilegale, printre care spalarea de bani, presedintii celor 20 de cluburi din prima divizie engleza au hotarit, in cadrul unei intilniri, infiintarea unei comisii care sa ancheteze modul in care impresarii isi desfasoara activitatea si platile ilegale catre fotbalisti, precum si transferurile efectuate din ianuarie 2004 pina in prezent. Respectiva comisie ar urma sa aiba un buget de 600.000 de lire sterline, din care sa se poata plati onorariile a opt anchetatori eminenti si independenti, in fruntea listei aflindu-se fostul comisar al Politiei Metropolitane, Lord Stevens. (C. Pislaru)

Becali: Plec de urgenta in Turcia

Presedintele dinamovist a motivat parasirea intempestiva a tarii precizind ca este ingrijorat din cauza rezultatelor dezastruoase inregistrate de echipa in ultimele doua amicale, desi peste trei zile delegatia va reveni in tara. Cu Esteban Vigo in locul lui Andone, Dinamo aduna in meciurile de pregatire infringeri care mai de care mai caraghioase. Dupa 2-4 cu TSKA Sofia a venit un 0-3 cu ucrainenii de la Cernomoret Odessa, esec care a reprezentat picatura ce a umplut paharul nemultumirilor. Marti dimineata plec in Turcia. Voi discuta cu fiecare parte, pentru a vedea ce se intimpla la echipa. Trebuie sa aflu si ce spun antrenorii, si ce parere au jucatorii sau oamenii din jurul echipei. Ma deranjeaza rezultatele proaste din preliminarii, dar e bine ca mai avem ceva timp pentru a remedia lucrurile pina la inceputul campionatului. Deja tot mai multi oameni din club, apropiati de Nicolae Badea, se indoiesc de calitatile de antrenor ale spaniolului. Nu se poate sa ai pe banca un om care a fost principal doar opt etape, este reprosul care se face cel mai des auzit. Se pare ca, in cazul in care dupa reluarea campionatului Dinamo nu va scoate 10 puncte din 12 posibile, locul lui Esteban Vigo va fi luat de Cornel Dinu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea