Social

#agenti paza #agenti protectie #firme particulare #angajare paza

Firmele particulare ar putea fi obligate sa angajeze agenti de paza si protectie

Firmele particulare ar putea fi obligate sa contracteze servicii de paza si protectie, desi in unele cazuri acestea sunt nejustificate, potrivit unui text de lege supus dezbaterii publice de Ministerul Administratiei si Internelor.

"Un text legislativ supus spre dezbatere publica de Ministerul Administratiei si Internelor va initia o noua forma de taxa care va apasa pe bugetul firmelor private. Este vorba de elaborarea analizelor de risc la securitatea fizica a unitatilor ce fac obiectul Legii nr. 333/2003, prevedere care va obliga o gama foarte larga de companii sa plateasca experti in evaluare si sa cheltuiasca sume importante de bani in vederea respectarii noilor instructiuni", a declarat Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS).

Agathon este de parere ca introducerea obligativitatii angajarii agentilor de paza si protectie aduce un mare deserviciu MAI. El spune ca cetatenii se asteapta ca statul sa fie cel care asigura siguranta publica, si nu ca aceasta sa fie privatizata si externalizata catre companii de paza.

Presedintele FPTS sustine ca aceste cheltuieli suplimentare impuse firmelor nu sunt binevenite si ca vor avea consecinte economice negative.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea