Social

#psd #dancu #corlatean #cluj

Filialele PSD conduse de Dancu si Nita nu trebuiau sanctionate

Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a declarat ,miercuri, ca decizia CEx prin care au fost sanctionate organizatiile neperformante a avut exclusiv un caracter sanctionator si ca n-a tinut cont nici de aspectele pozitive, nici de faptul ca filialele au obtinut rezultatele convenite cu centrul.

"Ceea ce a lipsit la Comitetul Executiv, am spus-o si la Biroul Permanent de luni, o spun si acum public, ceea ce a lipsit, a lipsit in primul rand o analiza de fond a procesului electoral in diferite organizatii si a rezultatului, pentru ca am fi constatat ca procentul de 18% (la Brasov, filiala pe care o coordoneaza in vederea reorganizarii, n.r. ) a fost cel convenit si cu echipa de campanie", a declarat Corlatean, facand o referire speciala la organizatia lui Constantin Nita, care, a opinat el, a obtinut rezultatele pe care si le-a propus, inclusiv un vicepresedinte la CJ.

"Consider ca evaluarea a fost impartiala, incompleta si a mers mai ales exclusiv spre aspectul sanctionator. Si aici am a reprosa deciziei de la CEx. (...) Deci erau si aspecte pozitive care trebuiau luate in calcul, nu si aspectul sanctionator care a fost singur prezent in decizia de la CEx", a continuat Corlatean. El a revenit asupra filialei de Brasov si l-a aparat pe Constantin Nita, sustinand ca in organizatia sa disfunctionalitatile au fost prezente mai mult la nivel local, nu judetean.

Intrebat daca este de parere ca si organizatia de la Cluj a fost supusa unei analize incomplete, initial, Corlatean a refuzat sa raspunda, dar a revenit apoi, sustinand ca oamenii lui Dancu au obtinut in judet atat cat si-au propus si ca sanctionarea lor are la baza rezultatele slabe de la municipiu, nu cele pe judet. "Ceea ce i-a tras in jos a fost rezultatul de la municipiu, per ansamblu la nivelul judetului, scorul n-a fost rau", a spus Corlatean despre clujeni.

Secretarul general a amintit apoi ca fiecare organizatie in parte a stabilit impreuna cu staff-ul de campanie si echipa de la centru un anumit scor electoral si ca, cel putin la nivelul Brasovului si Clujului, performantele propuse au fost realizate. "Au fost discutii cu fiecare organizatie in parte, la sediul de campanie, in prezenta conducerii campaniei, a conducerii partidului si a fost un criteriu de comun acord stabilit si respectat de organizatia noastra (Brasov, n.r)", a mai declarat Corlatean.

PSD a stabilit luni coordonatori politici pentru fiecare din cele opt organizatii aflate in reorganizare dupa decizia din urma cu doua saptamani ca birourile filialelor sub 20% sa fie dizolvate. Urmare a deciziei CEX, dar si a BPN de luni (referitoare la coordonatori) liderii grupului de la Cluj, Ioan Rus, Vasile Dancu, Vasile Puscas, si-au dat demisiile marti din functiile detinute in partid, la nivel central si local.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea