Social

#alegeri #europarlamentar #psd #social democrat #euro #contributie #sponsori #campanie

Fiecare candidat social-democrat la europarlamentare trebuie sa scoata din buzunar minim 50.000 de euro

Minim 50 de euro – acesta este costul de baza pe care trebuie sa-l plateasca un euro ”, suma la care se adauga si contributia sponsorilor.

Conform declaratiilor trezorierului PSD, Aristide Roibu, costurile campaniei social-democrate va ajunge la 20 de milioane de lei, aproape o treime din plafonul maxim legal, care a fost stabilit la 65 de milioane. In cadrul partidului nu s-a stabilit insa o contributie fixa pentru fiecare euro-candidat, acestia sfatuindu-se intre ei asupra sumei cu care vor contribui. “Nu stiu inca daca o sa ajung la 300 de mii. Am sa dau aceasta suma si ca sa ii mobilizez pe colegii mei . Si ei ma intreaba cat dau ca sa stie cat sa dea si ei. Pe langa ce da fiecare, candidatii vor veni si cu sponsorii lor”, a declarat Aristide Roibu pentru Evenimentul Zilei.

Costurile de campanie sunt suportate in mare parte de candidati, doar pozele de grup si mesajele echipei venind de la Centru. In rest, modul in care fiecare candidat isi concepe campania il priveste, mai ales la capitolul financiar.  

Jurnalistii de la Evenimentul Zilei mai fac o observatie, aceea ca cei mai multi dintre candidatii PSD sunt actuali europarlamentari, care stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri. In plus, se poate spune ca “investitia merita”, mai ales ca salariile europarlamentarilor vor creste pana la aproximativ cinci mii de euro net, acestora adaugandu-li-se si deconturile pentru cazare, masa si intretinere la Bruxelles.

 

Citeste si "Noii eurodeputati vor avea salariu de 5000 de euro"

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea