Social

#guantanamo #fidel castro #barack obama

Fidel Castro ii cere lui Obama baza navala de la Guantanamo

Fidel Castro i-a cerut joi presedintelui Barack Obama sa dea inapoi Cubei baza navala de la Guantanamo , fara a impune conditii, si l-a acuzat pe noul lider de la Casa Alba ca sustine "genocidul israelian" impotriva palestinienilor.

Castro, care il calificase recent pe Obama drept "cinstit" si "nobil", a criticat noua administratie, care a anuntat ca Washingtonul nu va inapoia Guantanamo atat timp cat baza are o utilitate militara pentru SUA, relateaza Reuters.

"Mentinerea unei baze militare in Cuba impotriva dorintei poporului incalca cel mai de baza principiu al legilor internationale", a scris Castro intr-un articol publicat pe site-ul oficial cubadebate.cu.

"Nerespectarea vointei Cubei este un act de aroganta si un abuz de putere impotriva unei tari mici", a subliniat fratele actualului presedinte cubanez. Cuba a inchiriat pe termen nedefinit Guantanamo SUA in 1903, dupa ce Washingtonul a ocupat tara in timpul razboiului americano-spaniol, din 1898. Castro sustine ca baza, aflata in sud-estul tarii, a fost luata ilegal. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea