Social

Ficatul e mai sanatos cu sfecla rosie

De zahar sau de culoarea sangelui, sfecla este una dintre cele mai apreciate legume de toamna . Nu atat pentru calitatile culinare, cat pentru efectele sale terapeutice exceptionale. Celebritatea ca medicament si-a castigat-o gratie eficientei in tratamentul leucemiei si a anemiei, afectiuni in care este de neegalat. Frunzele sale sunt folosite in tratarea ranilor si a plagilor greu vindecabile, iar radacina este indicata convalescentilor, pentru echilibrarea metabolismului. Sucul de sfecla rosie stimuleaza puternic formarea de globule rosii , mai ales atunci cand este consumat pe stomacul gol. Anemia poate fi vindecata daca se consuma in mod regulat sfecla rosie, sub forma de salate sau ciorbe. Odata cu venirea toamnei apar si virozele respiratorii. Rosiatica sfecla ajuta corpul sa se apere de majoritatea bolilor produse de virusi. Doza minima de suc de sfecla recomandata bolnavilor de gripa este de 150 ml pe zi. Problemele hepatice isi gasesc solutia in continutul bogat in vitamine al sfeclei rosii. (continuarea in Averea )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea