Social

#copil #fetita #vaccin #anti hpv #parinte

Fetitele de 13 ani, vaccinate anti-HPV fara acordul parintilor

Parintii nu mai pot decide daca fiicele lor vor fi vaccinate sau nu impotriva virusului care provoaca cancerul de col uterin. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel a anuntat ieri ca elevele de 13 ani vor fi vaccinate impotriva HPV fara aviz din partea parintilor.

Campania de vaccinare impotriva virusului HPV se va desfasura in toate scolile ca o campanie obisnuita de vaccinare scolara. “Se va proceda ca la orice campanie de vaccinare scolara. Se anunta cu o zi inainte, iar cine este bolnav anunta  ca nu se prezinta la scoala'', a spus secretarul de stat al Ministerului Sanatatii, citat de Realitatea.net.

In plus, autoritatile se gandesc sa dea posibilitatea vaccinarii si celor care anul trecut au refuzat acest lucru. “Luam in discutie sa dam posibilitatea si celor care nu au participat anul trecut la campanie sa se vaccineze acum”, a precizat Streinu-Cercel.

Medicul a adaugat si faptul ca in Romania exista o problema foarte mare in ce priveste cancerul de col uterin. ''Ministerul Sanatatii cheltuieste anual 60 de milioane de euro pentru a mentine viata niste femei care mor de cancer de col uterin inclusiv la varste de 25-30 de ani'', a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Citeste si:

Diagnosticata cu cancer doar pentru a o obliga sa se vaccineze

Campanie de informare asupra vaccinului anti-HPV

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea