Social

#fete #afganistan #scoala #frica #atac #acid

Fetele afgane refuza sa mearga la scoala de frica atacurilor cu acid

Nicio eleva nu s-a mai prezentat la cursurile scolii de fete Mirwais Mena din Kandahar, Afganistan, dupa ce mai multi barbati au stropit cu acid 15 adolescente si cadre didactice .

Barbati pe motociclete au pulverizat acid asupra a trei grupuri de eleve si profesori care veneau miercuri la scoala, a declarat directorul Mehmood Qaderi, informeaza Associated Press.

Unele fete au fost desfigurate in urma atacului, in timp ce altele s-au ales cu uniformele arse. "Scoala este deschisa, dar nu a venit nicio fata ", spune Qaderi despre scoala cu o capacitate 1.500 de elevi. Guvernul afgan a condamnat atacurile cu acid ca fiind "neislamice" si a dat vina "pe dusmanii tarii", referire la militantii talibani. Qari Yousef Ahmadi, un purtator de cuvant taliban , a negat insa faptul ca insurgentii ar fi implicati in agresiune.

Fetelor li s-a interzis sa mearga la scoala in timpul regimului taliban care a condus Afganistanul intre 1996 si 2001...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea