Social

#copii dizabilitati intelectuale # copii sindrom down #festivalul trairi si emotii romanesti

Festivalul Trairi si Emotii Romanesti, Editia I, dedicat copiilor cu sindrom Down

Viata tinerilor cu sindrom Down si alte dizabilitati intelectuale din intreaga tara se schimba in permanenta, iar ONG-urile de profil sunt acolo pentru a se asigura de acest lucru. Integrarea in societatea actuala, activitatile culturale si sportive, calatoriile, hobby-urile si alte subiecte ce constituie normalitatea omului de zi cu zi, au inceput sa devina obisnuite si pentru segmentul dizabilitatii.

 

Tocmai de aceea, anuntam cu bucurie o alta manifestare culturala si artistica menita sa imbine toate categoriile de mai sus, pentru a contribui la dezvoltarea si starea de bine a tinerilor cu sindrom Down si alte dizabilitati intelectuale.

In cadrul Hotelului Majestic, Neptun – Olimp, in perioada 18-23 iunie, a avut loc prima editie a Festivalului Trairi si Emotii Romanesti, evenimentul fiind organizat de Asociatia Down Plus Bucuresti. Festivalul s-a nascut din dorinta de a rememora traditiile romanesti, precum si din dorinta de a le readuce in atentia generatiilor viitoare. Evenimentul si-a propus sa faca o trecere in revista a elementelor de baza ale folclorului romanesc, pornind dintr-o pura iubire a originilor de tara. Astfel, a adus in lumina: portul traditional din diferite regiuni, poezii traditionale, cantece traditionale, dansuri specifice anumitor zone geografice.

Pentru a se pune in lumina fiecare dintre categoriile anterioare, tinerii au participat la etape de concurs realizate sub forma unor probe artistice adaptate, dedicate atat tinerilor cu sindrom Down si alte dizabilitati intelectuale, cat si familiilor acestora.

Pentru a se sublinia seriozitatea probelor de concurs, a existat si un juriu format din specialisti in lucrul cu persoane cu dizabilitati (profesori de dans, profesori de gimnastica, dar si multe alte segmente esentiale acestei categorii).

In final, participantii au fost premiati, pentru a se sublinia ideea egalitatii, dar si a faptului ca toti sunt castigatori prin simpla participare si bucurie de a fi alaturi unii de ceilalti.

Asociatia Down Plus Bucuresti este un concept fresh care contribuie la progresul permanent al persoanelor cu sindrom Down, dar si cu alte dizabilitati intelectuale. Inca de la infiintare, a inclus in program o serie cat mai variata de activitati si de programe, pentru a aduce un PLUS nu numai la dezvoltarea abilitatilor, ci si la modificarea perceptiei cu privire la realizarile persoanelor cu dizabilitati. Astfel, din anul infiintarii, mai precis din 2014, promoveaza copiii si tinerii cu sindrom Down, dar si cu alte dizabilitati ca pe: super eroi, campioni, designeri, modele, artisti etc. In prezent, asociatia are 53 de beneficiari pentru care organizeaza activitati zilnice (gimnastica, dans modern/popular, bocce, desen, teatru, muzica, terapie ocupationala, fotbal, inot), dar periodic organizeaza si evenimente cultural-sportive pentru partenerii cu dizabilitati din intreaga tara. La aceasta categorie se inscrie si Festivalul Trairi si Emotii Romanesti.

FOTO: downplusbucuresti.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea