Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Festivalul Enescu iese din Bucuresti

4.500 de spectatori, dintre care 1.000 au rezervat deja bilete, sint asteptati la editia din acest an, a optsprezecea, a Festivalului si Concursului „George Enescu“. Ieri, la sediul Ministerului Culturii, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, si directorul Operei din Viena, Ioan Holender , au anuntat recordurile si oferta actuala a festivalului: editia din 2007 se bucura de cea mai mare sponsorizare , suma ajungind la valoarea de 1.600.000 de lei, iar evenimentele vor avea loc si in alte sase mari orase din tara, in afara de Bucuresti: Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Sinaia si Sibiu. La cele trei sectiuni ale concursului - pian, vioara, compozitie - s-au inscris 203 concurenti din peste 35 de tari. Un record absolut il reprezinta numarul de lucrari inscrise la sectiunea de compozitie a concursului: 118 din 34 de tari. Salile de concerte, spectacole si concurs sint pregatite pentru a face fata celor 125 de manifestari muzicale. Concertele din Bucuresti se vor desfasura la Sala Mare a Palatului, Sala Mica a Palatului, Ateneul Roman , opera nationala Bucuresti si Sala Radio, dar si in Piata Festivalului din fata Ateneului. Cu toate ca Sala Palatului, conceputa ca sala pentru congrese, nu are o acustica foarte buna pentru muzica simfonica, organizatorii s-au consultat cu specialisti straini si au decis ca, dupa terminarea festivalului din acest an, sala va fi inchisa timp de doi ani pentru a se efectua lucrari complexe de imbunatatire a acusticii. Tinind cont de durata scurta ramasa pina la festival, organizatorii au hotarit ca intr-o prima etapa sa se reabiliteze estrada de concert. Programul festivalului cuprinde 35 de lucrari din creatia enesciana, 145 de opusuri din repertoriul universal, 95 de lucrari contemporane romanesti. Festivalul, care se va desfasura intre 1 si 23 septembrie, se va deschide cu recitaluri de opera din Verdi, Puccini, Wagner sustinute de solisti romani precum baritonul Alexandru Agache si soprana Adina Nitescu. Pe 11 septembrie va avea loc o discutie la Ateneul Roman cu Ana Blandiana, H.-R. Patapievici, Dan Dediu, Cristian Mungiu si Andrei Plesu despre modul in care catastrofa de la World Trade Center din 2001 le-a schimbat viata, discutie completata de recitalurile a cinci interpreti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea