Social

#grajd #animale #fermieri #motorina #proiect lege # utilaje #subventii fermieri

Fermierii ar putea primi bani de la stat pentru achizitionarea de utilaje

Fermele familiale ar putea primi de la stat bani pentru constructii sau achizitionarea de utilaje, se arata intr-un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii. In plus, statul ar urma sa subventioneze dobanda la creditele contractate pentru investitii.

Ferma familiala este ferma a carei productie agricola nu depaseste cifra de 48.000 de euro.

Fermierii care isi inregistreaza activitatea si isi vor mari suprafata fermei vor avea parte de un proiect tip, gratuit, la care se adauga dobanda subventionata si bani pentru achizitionarea de utilaje. Conditia este ca valoarea proiectelor respective sa fie cuprinsa intre 5.000 si 50.000 de euro.

De aceleasi facilitati vor beneficia si cei care isi maresc efectivul de animale. In acest caz, fermierii pot primi si fonduri pentru constructia grajdului.

Proiectul de act normativ mai prevede posibilitatea ca fermierii persoane fizice sa beneficieze de subventionarea accizei la motorina.

Banii necesari pentru aceasta finantare ar putea fi alocati fie de la bugetul de stat, fie accesand Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Sursa foto: liderideopinie.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea