Social

Feriti-va pielea de laser vara!

Operatiile cu laser de intinerire a pielii nu sunt recomandate vara, cand, din cauza soarelui puternic, e posibil ca pielea sa nu se refaca corect pentru ca e mai sensibila la radiatiile ultraviolete, a avertizat dr. Toma Mugea, presedintele Societatii Romane de Chirurgie Estetica .
Expunerea la soare poate produce modificari de pigmentare, de inchidere sau deschidere a pielii. Dupa acest tip de operatii e nevoie sa fie folosite cremele de protectie impotriva ultravioletelor si sa se evite solarul, a adaugat medicul.

Riscurile laserului

Laserul e indicat si in tratarea cancerului de piele (melanom malign), dar in cazul unei utilizari incorecte poate fi accelerata evolutia bolii, a spus dr. Olga Simionescu, dermatolog la Spitalul Colentina din Bucuresti.
Metoda de operare cu laser nu poate fi folosita fara riscuri de doctorii care nu au pregatire de specialitate.
Medicii care nu stiau cum sa lucreze cu laserul au generat probleme mari pacientilor: arsuri, infectii, modificari accentuate ale pigmentilor, cicatrice etc., a explicat Toma Mugea.
Si dr. Olga Simionescu a fost de aceeasi parere: Daca se utilizeaza un laser cu o energie prea mare in com paratie cu tipul bolii pot ramane cicatrice destul de vizibile.
Pe parcursul operatiei, atat medicul, cat si pacientul trebuie sa poarte ochelari de protectie.
Eficienta laserului consta in adaptarea lui la tipul de piele si la boala pacientului, dar si in manevrarea sa de catre un medic bine pregatit in domeniu.
Laserul nu se foloseste in infectii, in perioada sarcinii, la persoanele peste 70 de ani si la bolnavii de ciroza hepatica.
Intre tipul de laser utilizat si problemele tratate trebuie sa existe concordanta
Laserul cu dioxid de carbon se foloseste pentru afectiunile de la nivelul superficial al pielii, cum ar fi indepartarea verugilor (negilor), iar pistruii si nevii se trateaza cu laserul cu vapori de cupru,
spune dr. Ioan Petre Florescu, chirurg plastic la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni.
Pentru operatiile de infrumusetare mai complexe, ca inlaturarea ridurilor si intinerirea pielii , atenuarea cicatricelor si a petelor de batranete, stoparea cresterii parului, laserul se foloseste in asociere
cu alte mijloace complementare: instrumente clasice, argon, lumina intens pulsata etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea