Social

#cum sa fii fericit #studiu fericire # fericire contagioasa

Fericirea este contagioasa. Iata explicatia oamenilor de stiinta

Odata cu debutul sezonului rece, montonia si tristea se instaleaza parca in sufletele oamenilor. Desi mereu cautam fericirea, de multe ori nici nu vrem sa o vedem, caci ea este mereu aproape si la indemana tuturor, daca ar fi sa ne luam dupa numeroasele studii care au aratat ca se poate ajunge la fericire prin simpla contagiere.

Potrivit cercetatorilor, ca fiinte umane, suntem afectati in general de emotiile celorlalte persoane din jurul nostru, fie ele bune, fie rele. Creierele oamenilor recepteaza si imita cele mai simple gesturi, de la cascat pana la chicoteli. Iata care sunt cele mai contagioase stari:

1. Rasul. Un studiu realizat in anul 2006 a demonstrat ca rasul este contagios, chiar daca nu esti foarte sigur de contextul situatiei. Se pare ca, potrivit rezultatelor studiului, creierul raspunde automat la acest sunet, si pregatesti inconstient muschii fetei sa zambeasca.

2. Compasiunea. Ca fiinte umane, compasiunea face parte din noi, asa ca acest sentiment te poate cuprinde in orice moment. Atunci cand cineva se intalneste cu un gest de bunatate, el se simte automat dator sa intoarca gestul, arata studiile efectuate in acest sens.

3. Bucuria. Esti intr-o stare proasta? Cheia fericii tale este mai la indemana decat crezi. Incojoara-te de prietenii tai cei mai veseli, iar starea de bine nu va intarzia sa apara. Un studiu realizat in 2008 a demonstrat ca bucuria oamenilor afecteaza si persoanele din jur. Cei care sunt inconjurati de oameni fericiti se simt ei insisi mai veseli.

4. Optimismul. Un alt sentiment de fericire contagios este si optimismul. Potrivit unui studiu realizat in anul 2009, oamenii pozitivi pot imprastia in jurul lor rapid starea de fericire, pe cand pesimistii sunt considerate persoane antisociale, cu care nimeni nu isi doreste convietuiasca.

Sursa foto: huffingtonpost.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea