Social

Fereste-te de bolile din alimente!

Paine alba sau graham? Vin rosu sau alb? Suc natural sau bauturi carbogazoase ? Specialistii in alimentatie consultati de revista "Piata" arata care sunt cele mai sanatoase alimente si ce beneficii aduc ele organismului. Un aliment care nu lipseste de pe masa nici unui roman este painea care se comercializeaza in diferite sortimente. Ce este indicat sa consumam? CONSUMATI PAINE NEAGRA SI GRAHAM! Painea alba este un produs echilibrat nutritional in ceea ce priveste raportul de proteine, glucide, lipide si vitamina B. Insa, la painea neagra se intalneste un continut crescut de vitamine, minerale si fibre, iar painea tip graham pastreaza toti nutrientii din bobul de grau. CE FAINA ALEGEM? Cu cat faina este mai inchisa la culoare, iar continutul de cenusa este mai mare, cu atat concentratia de fibre, minerale si vitamine este mai mare. Astfel, faina de tip 000 si cea alba sunt cel mai putin sanatoase. IAURTUL - CAT MAI NATURAL Si iaurtul alb si cel cu fructe sunt recomandate consumului zilnic. Cel mai sanatos este insa iaurtul cat mai natural. Gheorghe Mencinicopschi , directorul Institutului de Cercetari Alimentare, este de parere ca "iaurtul este un , fermentat, din lapte care contine in mod obligatoriu o anumita microflora de fermentatie, formata din doua microorganisme si care nu ar trebui sa mai aiba si alte adaosuri (coloranti artificiali, arome artificiale, fructe) desi legea permite acest lucru". Iata care sunt beneficiile iaurtului: Iaurtul alb probiotic ajuta la intarirea sistemului de aparare a organismului; Iaurtul alb cu Omega 3 ajuta la stabilizarea nivelului colesterolului si contribuie la buna functionare a sistemului circulator si a inimii. SALAMUL CRUD-USCAT Din punct de vedre al sortimentelor, salamurile se impart in crud-uscate, fiert-afumate si fierte. Toae aceste produse care sunt comercializtae nu prezinta nici un pericol penru sanatate. Insa, unele dintre ele prezinta anumite calitati deosebite. Specialistii recomanda salamul crud-uscat, care este considerat a fi cel mai sanatos comparativ cu alte salamuri. Gheorghe Mencinicopschi a precizat insa ca salamurile crud-uscate contin grasimi saturate , deci trebuie consumate moderat, nu trebuie sa se faca excese. VINUL - ROSU SEC Ce este mai bine sa se consume? Vin alb sau vin rosu? Vin dulce sau sec? Producatorii de vin sustin ca toate sortimentele sunt sanatoase. Insa, vinul rosu sec are un continut bogat in resveratrol, o substanta ce combate colesterolul, este anticoagulanta si este un foarte puternic antioxidant. Vinul sec poate fi asociat cu diverse regimuri alimentare de slabire sau de mentinere a siluetei. CAFEAUA Potrivit studiilor, cafeaua este o sursa naturala de antioxidanti care ajuta sistemul de autoaparare al organismului sa reduce radicalii liberi, a caror dezvoltare poate dauna sanatatii. Cafeaua prajita si macinata contine antioxidanti care aduc mari beneficii pentru sistemul de autoaparare al celulelor organismului. Cafeaua solubila reduce radicalii liberi si ajuta la intarirea sistemului natural de autoaparare al organismului. BAUTURI RACORITOARE - NATURALE SAU CARBOGAZOASE? Bauturile racoritoare se impart in mai multe categorii: bauturi carbonatate, carbonatate light, carbonatate regular, , nectaruri si sucuri de fructe . Bauturile carbonatate au un gust placut si confera organismului energie. Cele carbonatate light se deosebesc de primele prin faptul ca nu contin zahar. Bauturile racoritoare necarbonatate contin o cantitate destul de mare de pulpa de fruct, au antioxidanti si vitamine. Nectarul insa nu prezinta conservati, nu are coloranti, nu contine fructe modificate genetic. Sucurile naturale de fructe au un continut bogat in vitamine, fructe si pulpa de fructe cu un posibil continut de antioxidanti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea