Social

#precipitatii #seceta #temperaturi #fenomene meteo

Fenomenele meteo extreme, din ce in ce mai dese in Romania

Meteorologii avertizeaza ca fenomenele meteo extreme vor fi din ce in ce mai frecvente in tara noastra in urmatorii ani. Se vor inregistra schimbari bruste de temperatura de la o zi la alta, cat si caderea unor cantitati mari de precipitatii, potrivit directorului general al Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu.

"In ultima luna si jumatate s-au inregistrat caderi importante de precipitatii intr-un timp foarte scurt, precum si schimbari bruste de temperatura de la o zi la alta. Astfel de semnale au aparut inca de acum 20 de ani, insa ele au devenit din ce in ce mai frecvente in ultimii 10 ani, cu o intensificare in ultima luna si jumatate.

Daca temperaturile medii globale vor continua sa creasca, ne asteptam la o intensificare a acestor fenomene meteo de la an la an", a declarat Ion Sandu.

In ceea ce priveste prognozele meteo pentru aceasta vara, Ion Sandu a marturisit ca se vor inregistra precipitatii scazute, insa nu se poate vorbi inca de aparitia fenomenului de seceta.

Sursa foto: ebihoreanul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea