Social

#prognoza meteo #grindina #vremea #ploi

Fenomene meteo extreme in Romania. Avertismentul meteorologilor

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorologica valabila in intervalul joi, 12 mai, ora 18.00 – vineri, 13 mai, ora 21.00 pentru fenomene meteorologice extreme.

Meteorologii atrag atentia asupra faptului ca in toata Romania va fi instabilitate atmosferica accentuata. „In intervalul mentionat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si conditii de grindina. Astfel de fenomene isi vor face aparitia la inceputul intervalului indeosebi in sud-vestul tarii si la munte, in noaptea de joi spre vineri (12/13 mai) in majoritatea regiunilor, iar vineri (13 mai) cu precadere in Moldova, Maramures si in zona montana. Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 30…40 l/mp.”, se arata in avertizare.

Totodata, meteorologii mai spun ca pe parcursul zilelor de sambata si duminica, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in regiunile intracarpatice, la deal si la munte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea