Social

Femeile - vegetariene, barbatii - carnivori

Un studiu american arata ca, in timp ce femeile sunt programate genetic sa consume fructe si legume, barbatii prefera carnea.

In momentul in care se formeaza un cuplu, femeile tind sa impuna obiceiul unei alimentatii sanatoase, in timp ce barbatii nu fac decat sa-l respinga.

Un studiu american prezentat recent in Conferinta Internationala de Boli Infectioase desfasurata la Atlanta a scos la iveala faptul ca exista diferente semnificative intre sexe, in ceea ce priveste stilul de alimentatie si durata de viata , conform iVillage.co.uk. Potrivit cercetarii, femeile, care sunt programate genetic sa traiasca mai mult decat partenerii lor, au o inclinatie nativa catre o alimentatie bogata in fructe, legume, nuci, oua si iaurt.

In schimb, barbatii tind sa manance mai multa carne si alimente semipreparate. Insa, sustin nutritionistii, dieta bogata in grasimi nu face decat sa creasca riscul aparitiei cancerului de colon si de prostata. Statisticile internationale arata ca dieta nesanatoasa cauzeaza intre 10 si 30% din decesele prin cancer.

Femeile, mai usor de convins

„Faptul ca barbatii aduc cu ei in cuplu acest regim alimentar carnivor este in defavoarea partenerei de viata", a explicat dieteticianul Amelia Lake, coordonatoarea studiului.

„Intr-o relatie, partenerii vin cu doua sisteme diferite de alimentatie, precum si o puternica dorinta de schimbare reciproca a obiceiurilor culinare. In timp ce femeile incearca sa impuna cuplului un stil de alimentatie sanatoasa , barbatii nu fac decat sa-l respinga", a adaugat dr. Amelia Lake.

Potrivit acesteia, exista numeroase situatii in care femeile sunt convinse de parteneri sa le adopte regimul carnivor.

Cu toate ca necesarul zilnic de calorii depinde de stilul de viata al fiecarei persoane, specialistii nutritionisti recomanda femeilor sa nu consume mai mult de 2.000 de calorii pe zi. In cazul barbatilor, aportul caloric trebuie sa fie de 2.500 de calorii pe zi.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea