Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Femeile si barbatii magistrati si militari se vor pensionala aceeasi varsta

Guvernul a decis, ieri, ca femeile si barbatii care fac parte din sistemele de securitate sociala paralele celui public, cum ar fi magistratii si militarii, sa se pensioneze la aceeasi varsta, urmand a beneficia de egalitate de tratament si in privinta vechimii in munca, a stagiilor de cotizare, a formulelor de calcul sau de stabilire a pensiei. Paul Pacuraru , ministrul Muncii, spune ca masura a fost adoptata la cererea Uniunii Europene si urmeaza a fi aplicata efectiv de la 1 ianuarie 2009. UE a cerut egalitate de tratament si in sistemul public de securitate sociala, din care fac parte marea majoritate a angajatilor, dar opozitia cvasiunanima a populatiei la o asemenea masura a determinat amanarea unei decizii bruste. Deocamdata, spune domnul Pacuraru , se va trece doar la egalizarea stagiilor de cotizare, ceea ce reprezinta, oricum, un prim pas in directia egalizarii varstelor de pensionare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea