Social

#femei #infarct #infarct letal #predispozitie infarct

Femeile, mai predispuse sa sufere un infarct letal decat barbatii. Iata explicatia

Un studiu recent dezvaluie faptul ca femeile prezinta un risc mai ridicat de a suferi un infarct miocardic letal, comparativ cu barbatii, din cauza similaritatii simptomelor infarctului cu criza de anxietate.

Cercetarea, intocmita de oameni de stiinta de la Universitatea McGill din Montreal, Canada, a inclus 1123 de femei si barbati, cu varste intre 18 si 55 ani, suferind de sindrom coronarian acut, noteaza Mediafax.

Femeiele incluse in studiu aveau venituri mai mici, un risc mai mare de diabet sau hipertensiune arteriala, un istorc de boli cardiace in familie si erau mai predispuse la stari de anxietate si depresie, comparativ cu barbatii chestionati.

Cercetatorii au descoperit ca, in medie, barbatii primesc cu mai multa promptitudine tratament defibrilator si electrocardiograme decat femeile, pentru simplul fapt ca numarul femeilor care se prezinta la unitatile de primiri urgente cu dureri toracice a caror natura nu este cardiaca este, de regula, mai mare decat cel al barbatilor.

"Aceste rezultate indica faptul ca personalul medical care efectueaza trierea pacientilor are o tendinta mai mare de a exclude originea cardiaca a bolii in cazul femeilor care prezinta simptome de anxietate", a declarat Louise Pilote, coordonatoarea studiului.

Sursa foto: tanyadok.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea