Social

#studiu #femei #fumat

Femeile, mai afectate de fumat decat barbatii

Substantele toxice si cancerigene ce rezulta din fumat afecteaza mai mult femeile, care pot dezvolta maladii pulmonare mai repede ca barbatii, arata mai multe studii.

Chiar daca au fumat mai putin timp, femeile sunt expuse mai mult la boli pulmonare. Conform unui studiu efectuat pe 700 de pacienti cu pulmonar , femeile au fost diagnosticate la o varsta mai mica in ciuda faptului ca au fumat pentru o perioada mai scurta de timp ca barbatii.

O cercetare efectuata de specialistii de la Universitatea Harvard si Universitatea Bergen din Norvegia a avut reultate similare, informeaza Realitatea.net. Studiul efectuat pe 950 de barbati si femei diagnosticati cu boala pulmonara obstructiva cronica a aratat ca femeile erau mai tinere atunci cand au fost dignostica.

In ultimii 20 de ani, mai multe studii ale cercetatorilor din SUA au constatat ca rata de deces provocata de boli respiratorii este mai mare in randul femeilor.

In Romania, conform unei statistici din 2007 a Institutului Oncologic Bucuresti, peste 70% dintre pacientii cu aceasta boala sunt diagnosticati in stadii avansate, iar 90% dintre acestia nu supravietuiesc mai mult de un an de la diagnostic .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea