Social

#automobile #permis conducere #soferite #soferite infertilitate #soferite copii

Femeile care conduc automobile risca sa devina infertile?

Un cleric din Arabia Saudita sustine ca femeile care conduc automobile risca sa isi distruga organele reproducatoare si sa nasca copii cu malformatii. Aceasta declaratie vine in contextul in care in regatul islamic se incearca schimbarea legislatiei rutiere si se doreste ca doar barbatii sa obtina permisul de conducere.

Pe internet circula deja de o saptamana o campanie de protest a activistelor feministe pentru a pune capat acestei actiuni discriminatorii. Accesul la site-ul care propaga aceasta campanie a fost insa imediat blocat pe intreg teritoriul saudit.

"Daca o femeie conduce o masina, nu doar din pura necesitate, acest fapt ar putea avea un impact fiziologic negativ, asa cum arata mai multe studii fiziologice, potrivit carora condusul afecteaza automat ovarele si impinge pelvisul spre inainte", a spus Sheikh Saleh bin Saad al-Lohaidan, consilier juridic pentru o asociatie de psihologi din zona Golfului Persic.

Interdictia ca femeile sa conduca automobilul nu este prevazuta de o lege anume, insa doar barbatii au dreptul de a obtine un permis de conducere in Arabia Saudita.

Sursa foto: masinipentrufemei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea