Social

#femei avort #Papa Francisc #biserica catolica #avort

Femeile care au facut avort, iertate de Papa

Femeile care au facut avort, iertate de Papa Pozitia ferma a Bisericii Catolice in privinta avortului pare sa fie de domeniul trecutului! Papa Francisc a anuntat ca femeile care au facut avort, dar care cauta iertare in Anul Milostivirii, vor putea primi dezlegare, conform nbcnews.com.

 

Suveranul Pontif a spus ca le va acorda preotilor posibilitatea „de a le ierta de pacatul avortului pe cele care l-au comis si care, cu inima plina de cainta, cauta iertare” in timpul acestui an special.

„O mentalitate larg raspandita si insensibila a dus la pierdrea sensibilitatii sociale si personale cu care se cuvine sa intampinam o noua viata. Tragedia avortului este experimentata de unii cu superficialitate, ca si cand nu si-ar da seama de distrugerea extrema pe care o presupune acest act. Multi altii, pe de alta parte, desi experimenteaza acest moment ca pe o infrangere, cred ca nu aveau alta optiune. Ma gandesc, in special, la femeile care au recurs la avort. Sunt foarte constient de presiunea care le-a condus pe aceste femei spre aceasta decizie. stiu ca este o tortura din punct de vedere existential si moral. Am intalnit atat de multe femei care poarta in inima cicatricea acestei decizii dureroase, pline de agonie. Ceea ce s-a intamplat este profund nedrept. Totusi, doar intelegand adevarul, cineva poate sa nu isi piarda speranta. Iertarea lui Dumnezeu nu poate fi refuzata celui care se caieste, in special cand acea persoana se apropie de Sfanta Spovedanie cu inima sincera, cautand reconcilierea cu tatal”, a scris Papa Francisc intr-o scrisoare publicata online.

Anul Milostivirii este prilejuit de implinirea, la 8 decembrie 2015, a 50 de ani de la incheierea Conciliului Ecumenic Vatican II, si va tine pana pe 20 noiembrie 2016.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea