Social

# meserii barbati # declaratii femei # meserii femei #meserii #dezvaluiri

Femei cu meserii neobisnuite! Dezvaluiri uimitoare de Ziua Internationala a Femeii

Desi se incearca de ani buni sa se creeze o egalitatea intre barbati si femei si sa nu mai existe discriminari, inca se fac diferente majore intre cele doua sexe. Pornind de la salariile primite pentru posturi similare si pana la a categorisi anumite meserii ca fiind doar pentru barbati, iar altele doar pentru femei.

 

De ziua Ziua Internationala a Femeii, reprezentantele sexului frumos care au meserii considerate a fi "pentru barbati" vorbesc despre experientele lor. Acestea lucreaza pe piata de food delivery din Romania care este inca puternic dominata de catre barbati, impresia generala fiind ca meseria de livrator implica un efort fizic substantial. Cele mai multe dintre acestea declara ca meseria practicata este o provocare, dar si ca sunt privite cu surprindere de cei din jur.

Mihaela tone (23 ani) lucreaza in acest domeniu de peste doi ani. La inceput, Mihaela a ales sa devina livrator din curiozitatea de a incerca ceva nou, insa, dupa un timp, noul job a devenit o placere. Cel mai mare avantaj il constituie programul flexibil pe care si-l poate face dupa bunul plac.

"Uneori, meseria de livrator nu este tocmai usoara. Foarte multi asociaza acesta meserie cu acea persoana care nu face nimic altceva decat sa se plimbe toata ziua. Da, intr-adevar, asa este, te plimbi, dar la baza nu este atat de simplu. Sa stai o zi intreaga in masina sau pe o bicicleta cu acel ghiozdan in spate, sa fii mereu atent dupa toti participantii la trafic, sa ai grija unde iti lasi masina/bicicleta, ca atunci cand te intorci sa o mai gasesti - sunt principalele provocari cotidiene. Sunt foarte multe riscuri in aceasta activitate, dar cel mai greu este sa gasesti adresele mentionate care de cele mai multe ori sunt notate gresit", declara Mihaela tone, livrator foodpanda Romania.

"A fi femeie in acest domeniu nu este ceva imposibil. Job-ul nu presupune foarte multa munca fizica, cum s-ar astepta majoritatea, ci mai mult psihica, mai ales daca faci asta cu masina. Daca iti place sa fii mereu in miscare si sa nu stai intr-un birou inchis, a lucra in delivery este cea mai buna alegere. Mereu vei gasi ceva nou, vei cunoaste si interactiona cu o mare varietate de oameni. Poate este putin diferit si mai complicat pentru noi, femeile, sa facem asta, mai ales ca nici clientii nu sunt obisnuiti sa li se livreze produsele de catre o fata. De multe ori se intampla ca atunci cand ajung la adresa clientul sa ramana surprins", adauga Mihaela tone.

In fiecare an, pe 8 martie, intreaga lume sarbatoreste Ziua Internationala a Femeilor, care reprezinta 51% din populatia lumii. Ziua Internationala a Femeii a fost sarbatorita pentru prima data pe 8 martie in anul 1975, doi ani mai tarziu fiind adoptata printr-o rezolutie a Adunarii Generale a ONU.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea