Social

Febra summitului cuprinde si Moldova

Medicii botosaneni si suceveni sunt in alerta in aceste zile. Printr-un ordin al Ministerului Sanatatii, acestia au fost mobilizati sa actioneze in asa fel incat sa previna un atac bioterorist in perioada Summitului NATO de la Bucuresti.

Seful autoritatii de sanatate Publica Botosani, Gabriel Oprisanu, ne-a declarat ca medicii au obligatia in aceste zile sa supravegheze mult mai atent starea de sanatate a persoanelor care se prezinta la cabinet.

"Va fi acordata o atentie sporita la aparitia unor boli rare,cum ar fi bolile diareice, meningita , etc. si se va asigura permanenta la ASP prin compartimentul de epidemiolo-gie", a spus directorul ASP Botosani.

Motivul pentru care Ministerul Sanatatii a transmis un ordin catre toate Autoritatile de Sanatate Publica din tara prin care medicii sunt obligati sa ia masuri pentru asigurarea securitatii il reprezinta un posibil atac bioterorist care s-ar putea declansa in aceste zile. "Avand in vedere ca se desfasoara un eveniment atat de important, pentru pentru a se evita rezultatele unui atac bioterorist, s-au luat aceste masuri", a mai spus Oprisanu.

Si medicii suceveni sunt in alerta in aceasta perioada. Acestia trebuie sa ramana in localitatile unde profeseaza si trebuie sa poata fi accesati nonstop pe telefonul mobil, in intervalul 31 martie–5 aprilie. Directorul interimar al Autoritatii de Santate Publica (ASP) Suceava, Odette Nicolae, a precizat ca, potrivit ordinului ministrului, unitatile sanitare trebuie sa fie dotate corespunzator cu medicamente si materiale sanitare si trebuie sa fie asigurate serviciile de garda, dar si cele de ambulanta.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea