Social

#vaccin pfizer # aprobare vaccin #FDA #pfizer #copii #vaccin

FDA a autorizat vaccinul Pfizer pentru copiii intre 5 si 11 ani

Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul produs de Pfizer pentru copiii cu varste intre 5 si 11 ani.

Acesta este orimul vaccin impotriva Covid-19 autorizat de SUA pentru copiii mai mici de 12 ani.

Pentru copiii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani, se va folosi doar o treime din doza vaccin utilizata pentru persoanele de peste 12 ani.

Pfizer spune ca un studiu clinic a aratat ca vaccinul sau ofera o protectie de peste 90% impotriva bolilor simptomatice in randul copiilor, chiar si la o treime din doza. Compania spera ca doza mai mica va reduce riscul oricaror efecte secundare, potrivit antena3.ro.

Cu toate acestea, vaccinarea copiilor nu poate incepe inca. Totusi, vaccinarea copiilor nu poate incepe inca. Consilierii Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA, din cadrul Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare, urmeaza sa se intruneasca la data de 2 noiembrie pentru a discuta daca sa recomande utilizarea vaccinului in randul copiilor din SUA. Apoi, directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, va lua decizia finala cu privire la utilizarea vaccinului.

Sansele ca acesta sa fie aprobat sunt insa foarte mari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea