Social

#faust #teatru #ofelia popii #silviu purcarete

Faustul lui Purcarete, succes fulminant la Edinburgh

"Faust" in regia lui silviu purcarete a cucerit cei mai multi critici la Festivalul de la Edinburgh , in timp ce Ofelia Popii a primit Herald Angel Award, pentru rolul lui Mefisto.

Ofelia a primit cele mai entuziaste laude pentru interpretarea care i-a adus tinerei actrite de la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, Premiul Herald Angel. Acesta este acordat de publicatia The Herald, in parteneriat cu Bank of Scotland incepand cu 1996.

"Faust s-a lipit ca smoala fierbinte de pielea goala. Aceasta productie romaneasca ne-a hipnotizat si ne-a subjugat pe cei mai multi dintre noi, iar pe mine m-a lasat cu o tristete , usor perversa: s-ar putea sa nu mai vad niciodata in viata mea un spectacol de teatru mai mare (...) credeam ca vazusem si pana acum teatru, dar nu, de-abia acesta este teatrul adevarat", a scris Euan Ferguson pentru The Observer, citat de Cotidianul.

Spectacolul in regia lui Silviu Purcarete , a avut premiera in 2007 si a castigat doua premii UNITER: pentru cea mai buna scenografie, Helmut Sturmer, si pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal - Ofelia Popii.

"Vocea ei guturala, versatilitatea deconcertanta si charisma absoluta, toate combinate, creeaza o figura cu adevarat deconcertanta, ce pare sa fi aparut de-a binelea dintr-o lume infernala", s-a scris despre interpretarea Ofeliei in The Telegraph, citat de Evenimentul Zilei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea