Social

#covid #coronavirus #infectare #simptome # declaratii Anthony Fauci #Anthony Fauci

Fauci: Simptomele Covid-19, resimtite pana la 9 luni de la infectare

Potrivit cercetatorilor Universitatii din Washington, 30% dintre pacienti au declarat ca au avut simptome specifice Covid-19 pana la 9 luni de la infectare, a transmis medicul Anthony Fauci reporterilor, in timpul unui birefing la Casa Alba.

 

Printre aceste simptome se afla oboseala, dificultati de respiratie, tulburari de somn si altele, pe parcursul multor luni. 

“Simptomele ‘Covidului de lunga durata’, numite de cercetatori Sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC), pot aparea cu mult dupa infectare, iar gravitatea poate varia de la usoara la incapacitate”, a mai spus Fauci, care este si director al Institutului National pentru Boli Infectioase si Alergii, potrivit realitatea.net. 

”Magnitudinea problemei nu este cunoscuta pe deplin”, a a explicat acesta, adaugand ca acest simptome resimtite timp de 9 luni nu au fost observate la persoane care au avut forme grave, ci la cei care nu au avut nevoie spitalizare si la oameni care au avut simptome care nu au facut parte din infectia initiala.

Sursa foto: latimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea