Social

# eficienta doze vaccin # vaccin omicron #omicron #vaccin #fauci #medicul anthony fauci

Fauci: „A treia doza de vaccin e eficienta impotriva Omicron”

Cunoscutul imunolog american dr. Anthony Fauci, a declarat ca a treia doza de vaccin, impotriva Covid-19, este eficienta impotriva variantei Omicron.

 

“Schemele noastre de vaccin de rapel functioneaza impotriva Omicronilor. In acest moment, nu este nevoie de un amplificator specific variantei”, a precizat Fauci.

Imunologul a mai precizat ca doua doze din vaccinul produs de Pfizer/BioNTech este compromisa semnificativ de Omicron. Cu toate acestea, vaccinul ofera protectie impotriva formelor severe. Potrivit noilor studii, in fata variantei Omicron, protectia vaccinului a scazut la 33%, comparativ cu 80%, in fata variantelor anterioare.  Cu toate acestea,desi sansele de infectare sunt mult mai mari, vaccinul este inca eficient in prevenirea spitalizarilor la pacientii cu Omicron. Potrivit studiului efectuat in Africa de Sud, unde virusul face ravagii, eficienta in prevenirea spitalizarilor este de 70%.

“Evident, acest lucru este in scadere semnificativa, dar exista mentinerea unui grad de protectie impotriva spitalizarii”, a explicat expertul american.

In schimb, in cazul efectuarii celei de-a treia doze, eficienta vaccinului impotriva formelor simptomatice ale bolii creste la 75%, a specificat Fauci, citand datele de la Agentia de Securitate a Sanatatii din Marea Britanie.

„Si astfel mesajul ramane clar. Daca sunteti nevaccinat, vaccinati-va si, in special din cauza Omicronului; daca sunteti complet vaccinat, faceti-va vaccinul de rapel”, a conchis specialistul, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea