Social

#efecte cadouri #cadouri craciun #copii craciun

Fata urata a Craciunului! Avalansa de cadouri afecteaza comportamentul copiiilor

Ziua de Craciun este asteptata cu nerabdare de miliardele de copii din toata lumea, dar cercetatorii avertizeaza ca sarbatoarea poate fi daunatoare pentru psihicul micutilor. Un numar mare de cadouri oferit cu generozitate de membrii familiei ar putea influenta negativ comportamentul acestora in anii maturitatii.

Studiul a fost efectuat de cercetatorii universitatilor din Missouri si Illinois pe un numar de 700 de adulti. Acestia au fost pusi sa rememoreze sistemul de recompense si pedepse aplicat de parintii lor, iar rezultatele au fost surprinzatoare.

Printre cei care au primit in copilarie orice cadou ravnit s-a observat dependenta de pariuri, cresterea ratei de indatorare si existenta problemelor maritale. Tot in randul lor exista tendinta de a defini o persoana de succes dupa bunurile detinute de aceasta si nu dupa calitatile sau rezultatele profesionale obtinute.

"Copiii care primesc multe recompense materiale sunt tentati ca, odata ajunsi la varsta adulta, sa isi acorde singuri recompense constand in bunuri materiale de valoare, chiar si atunci cand acestea sunt prea scumpe pentru posibilitatile lor financiare", explica Marsha Richins, unul dintre coordonatorii studiului.

Sursa foto: sibir.bg
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea