Social

# fast food interzis #fast-food

Fast-food-urile, interzise! Ce efect bizar a avut masura asupra locuitorilor

Intr-o incercare de a reduce ratele obezitatii si de a determina populatia sa manance mai sanatos, oficialitatile din Los Angeles au interzis deschiderea noilor restaurante de tip fast-food pe o arie de 82 de kilometri patrati.

Ordonanta a fost data inca din anul 2008, cand densitatea persoanelor obeze din sudul LA-ului era de 63%, cu 6 procente mai mare decat in alte zone ale Statelor Unite ale Americii. Spre surprinderea oficialitatilor care au propus si implementat aceasta lege, numarul persoanelor care sufera de obezitate nu a scazut deloc.

Un studiu recent al companiei Rand Corporation arata ca, in ciuda tuturor asteptarilor, numarul persoanelor care sufera de aceasta afectiune a crescut in ultimii ani la 75%, un raport urias avand in vedere ca in celelalte state media este in prezent de 58%.

"N-am spus niciodata ca interzicerea fast food-urilor este glontul de argint care va distruge obezitatea, ci doar ca vrem sa le oferim oamenilor mai multe alternative sanatoase", s-a scuzat Gwen Flynn, sefa Consiliului de Sanatate al Comunitatii.

Foto: higherperspective.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea