Social

#farmacii #medicamente #diabet

Farmaciile ameninta ca nu vor mai elibera o parte din medicamentele pentru diabet

Romanii bolnavi de diabet risca sa nu mai aiba de unde sa-si procure medicamentele necesare. Farmaciile ameninta ca nu vor mai elibera o parte dintre leacurile pentru aceasta boala, deoarece pierd bani. Farmacistii dau vina pe Ministerul Sanatatii, care deconteaza medicamentele la preturi mai mici decat cele la care au fost cumparate.

In unele cazuri, farmaciile ajung sa plateasca din bugetul propriu pana la 15 % din valoarea medicamentului. E vorba de diferenta dintre pretul cu care a fost cumparat medicamentul si cel de sanatate , cea care gestioneaza banii din sistem, le recomanda farmaciilor sa renegocieze preturile cu distribuitorii.

"Nu este nici o greseala, este pretul de decontare stabilit prin ordinul ministrului (...) Daca farmaciile nu si-au reglat preturile nu e problema ministerului sau a Casei", a precizat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Pana la modificarea listei de medicamente, diferentele de pret erau suportate atat de producatori, cat si de distribuitori, dar acestia nu au mai incheiat protocoale cu ministerul Sanatatii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea