Social

# blocare site-uri de stiri #faccebook #stiri #australia

Fara precedent! Facebook a blocat site-urile de stiri in Australia. Care este motivul

Facebook a blocat complet postarea si distribuirea de stiri, din Australia, dupa ce autoritatile locale au propus o lege prin care le cere retelelor sociale sa le plateasca publisherilor pentru stirile postate. 

Desi Facebook a amenintat inca din toamna ca va bloca orice link si paginile de stiri pentru a nu fi nevoit sa plateasca apoi publisherilor, acesta a luat masuri incepand de joi, 18 ianuarie.

Directorul Facebook pentru Australia si Noua Zeelanda, Will Easton, a precizat ca sunt blocate toate linkurile catre materiale ale publisherilor australieni - inclusiv pentru utilizatorii din restul lumii - iar utilizatorii din aceasta tara nu vor putea vedea sau posta continut apartinand vreunui site de stiri, fie ca este australian sau international. 

Potrivit Guardian, au fost afectate si pagini ale unor institutii guvernamentale, ONG-uri sau diverse organizatii non-profit, printre care numeroase spitale. Inclusiv pagina oficiala a Facebook a fost blocata. Compania a anuntat ca ia masuri pentru remedierea acestei situatii.

Si Google a amenintat ca se retrage din Australia daca proiectul de lege este adoptat, dar a semnat in ultimele zile parteneriate cu cei mai mari publisheri din aceasta tara.

Cum sunt afectati romanii de aceasta schimbare

Practic, utilizatorii Facebook din Romania nu vor mai vedea pe Facebook niciun fel de continut - link, video sau fotografie - al unui publisher australian. Mai sunt vizibile doar paginile acestora de Facebook, dar fara postari. De asemenea, daca calatoresc in Australia, atata timp cat se afla pe teritoriul acestei tari nu vor mai putea posta sau vedea pe Facebook niciun fel de stiri, scrie stirileprotv.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea