Social

# programare vaccin #vaccin covid #vaccin

Fara locuri la vaccin! Peste 300.000 de programari, in 24 de ore!

Bucurestenii nu se mai pot programa pentru vaccinarea impotriva Covid-19. Toate locurile s-au ocupat in doar 24 de ore.  Iar asta in conditiile in care platforma de programare nu a fost functionala cateva ore bune.

 

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV) anunta ca, in cea de-a doua etapa a campaniei de vaccinare anti-COVID 19, s-au inregistrat, la nivel national, 305.562 programari pentru perioada 18 ianuarie - 6 februarie, in Bucuresti fiind ocupate integral cele 62.182 locuri.

Cea de-a doua etapa a campaniei de vaccinare anti-COVID 19 a debutat vineri, la ora 15.00, fiind vizate persoanele in varsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, indiferent de varsta, precum si personalului-cheie care desfasoara activitati in domenii esentiale.

 "Pentru urmatoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie - 6 februarie, la nivel national s-au realizat 305.562 programari la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile. Numai in Bucuresti au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind in proportie de 100%. Odata cu deschiderea activitatilor de vaccinare pentru Etapa a II-a, care se deruleaza concomitent cu vaccinarea persoanelor din prima etapa, s-au inregistrat 37.750 apeluri in Call Center (19.770 apeluri preluate), iar pe platforma (vaccinare-covid.gov.ro) au fost inregistrate 2,6 milioane de accesari, cu 107.000 utilizatori unici", se arata intr-un comunicat transmis, sambata, citat de realitatea.net.

 "Mentionam ca volumul cererilor a depasit posibilitatea alocarii vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort in randul beneficiarilor. Reamintim cu acest prilej ca programarile la vaccinare sunt conditionate atat de numarul dozelor de vaccin aflate in stoc la momentul efectuarii operatiunii, cat si de dinamica solicitarilor de inscriere la momentul respectiv. Cetatenii din Bucuresti se pot programa la vaccinare si in judetul Ilfov. Mentionam ca, in Bucuresti, sunt deschise publicului pentru programare 7 centre de vaccinare avand disponibile 25 de cabinete si o capacitate zilnica de vaccinare a 1.500 de persoane cu prima doza si cu rapel", se mai mentioneaza in comunicat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea