Social

Fara cozi la farmacii, de la toamna!

Cozile de la farmacii din primele zile ale lunii ar putea disparea definitiv din toamna, dupa ce ministerul va elimina plafoanele pentru farmacii. 

Ministrul Sanatatii a anuntat astazi ca, de la 1 octombrie, ar putea fi eliminate plafoanele de la farmacii, adica sumele in limita carora pot acorda retete compensate sau gratuite. Astfel, pacientii isi vor cumoara medicamentele compensate si gratuite, nelimitatat, in orice zi a lunii.

"Eliminarea plafoanelor din farmacii va da posibilitatea oricarui cetatean sa se duca cu o reteta sa isi cumpere medicamentele in orice zi a lunii fara sa aiba grija ca dupa jumatatea lunii nu vor mai gasi medicamente", a precizat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in cadrul Conferintei Nationale de Medicina, Farmacie si Afaceri.

Ministrul a mai precizat ca desfiintarea plafoanelor nu va duce la un abuz din partea pacientilor si a medicilor prescriptori deoarece, cu ajutorul sistemului informatic al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate se poate verifica orice reteta prescrisa si codul numeric personal al pacientilor.

Aceasta decizie ar urma sa fie pusa in aplicare daca alte masuri dispuse de minister se vor dovedi benefice.

Este vorba despre pachetul de servicii medicale de baza si de urgenta, noua lista de medicamente compensate si gratuite si noul mod de calcul al preturilor la medicamente.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea