Social

Fantomele PSD ies la lumina

In PSD se simte miros de guvernare. Personaje care pareau sa fi disparut din atentia opiniei publice au revenit brusc in atentie. Serban Mihailescu , Dan Matei Agathon , Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc sunt de o vreme prezenti tot mai des pentru a vorbi in numele PSD.

PSD lucreaza discret la o noua strategie de imagine. Si asta se intampla dupa patru ani in care, sub conducerea lui Mircea Geoana, partidul a fost reprezentat de personaje de care n-a auzit mai nimeni, fara forta in partid, precum Marius Lazar, Ana Birchall, Iulian Iancu etc. In aceasta perioada, PSD a tot coborat in sondaje, inregistrand, la un moment dat, chiar 15% in sondajele de opinie. De o vreme insa, lucrurile s-au schimbat. Si rezultatele se vad.

PSD pare sa fi castigat alegerile locale dupa patru ani de opozitie si de caderi in sondajele de opinie cauzate de scandalurile de coruptie in care au fost implicati fostii membri ai guvernului Nastase.

Culmea este ca aceiasi membri ai guvernarii Nastase au revenit in prim-planul vietii de partid.Mai mult decat atat, acestia, cu problemele pe care le au cu justitia ramase in stand-by, au revenit in functii de conducere si in partid si mai ales au fost implicati foarte activ in campania electorala a PSD.

Momentul reintoarcerii „greilor“ PSD a fost marcat de alegerea lui Adrian Nastase in functia de presedinte al Consiliului National al partidului, fapt ce i-a permis sa-si reia locul si in Biroul Permanent, si in fruntea departamentelor in calitate de „premier din umbra“. Nastase a depus apoi efort sustinut in campania PSD, mergand in toate judetele alaturi de candidatii partidului, la fel ca si presedintele de onoare, Ion Iliescu.

O data cu revenirea lui Nastase s-a intors si Miron Mitrea, dupa un an de absenta din viata politica, instalat direct in functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor si, mai important, in cea de sef al campaniei PSD.

Mitrea i-a adus cu sine in „luminile rampei“ politice pe Serban Mihailescu, pe care l-a numit in stafful de campanie, pe sociologul Alin Teodorescu, fostul strateg al guvernului Nastase, si pe Madalin Voicu, fost consilier personal al lui Nastase, ramas pe tusa la alegerile parlamentare din 2004. A fost reactivat chiar si Octav Cozmanca, fostul secretar general al PSD, cel care a coordonat campania castigatoare din 2004.

Si Cozmanca a stat in umbra timp de mai bine de trei ani, pe motive de sanatate, si a fost cooptat si el in echipa care a gestionat strategiile electorale, scos din umbra la rugamintile lui Ion Iliescu.

Chiar si Dan Matei Agathon, fostul ministru al Turismului, transferat pentru o vreme pe post de realizator de emisiune matinala la o televiziune obscura. Agathon a aparut proaspat si plin de energie in stafful de campanie de la sectorul 4, fiind prezent pentru prima data dupa trei ani alaturi de fostii sai colegi din guvern in sediul din Kiseleff, in seara alegerilor, duminica.

De altfel, Agathon a aparut si ca purtator de mesaj al PSD in emisiunile televizate, dupa alegeri, la fel ca si colegul sau, Serban Mihailescu, prezent si el pe ecrane in premiera dupa multi ani. Si Viorel Hrebenciuc si-a facut aparitia in talk show-uri televizate ca purtator de imagine a partidului, dupa o lunga perioada in care a refuzat orice fel de aparitie in presa.

Cel care face repartizarile la emisiunile tv este Miron Mitrea, motiv de profunda recunostinta pentru cei „alesi“. „Miron Mitrea stie sa conduca, este un barbat puternic, un barbat politic“, a declarat Dan Matei Agathon pentru Cotidianul, explicand succesul PSD in alegerile locale din acest an.

Intrebat daca reintoarcerea fostilor lideri si implicarea lor in campania electorala au dus la rezultatul obtinut de partid, Agathon a raspuns: „Echipa condusa de Miron Mitrea stie sa faca campanie, si-a facut treaba in tara, poporul PSD, activistii PSD si-au facut treaba ca de obicei“.

Colegul sau, Serban Mihailescu, a sintetizat talentul organizatoric al vechii garzi a PSD care a reusit sa castige localele: „Noi muncim cu daruire“.

Regruparea de la Bacau

Inca doi celebri fosti reprezentanti de marca ai guvernarii PSD, si ei avand probleme cu justitia la activ, Corneliu Iacubov si Sergiu Sechelariu , s-au saturat sa stea pe margine. Iacubov, dupa ce a fost achitat in instanta pentru acuzatiile de coruptie, a anuntat public ca doreste chiar sa candideze la Parlament si la functii la nivel central in PSD. Se spune ca a fost implicat activ in campania candidatului PSD la presedintia Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea.

In ceea ce-l priveste pe Sergiu Sechelariu, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor, candideaza ca independent dupa modelul Oprescu la Primaria Bacau, intrand in al doilea tur impotriva primarului Romeo Stavarache .

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea