Social

#produse faina de greiere #hypermarket #romania #supermarket

Faina de greieri a ajuns in marile lanturi de hypermarketuri

Produsele cu faina de greiere au ajuns deja pe rafturile a doua mari lanturi de hypermarketuri din Romania. Acestea pot fi deja cumparate de consumatori.

Faina de greiere a fost aprobata de Comisia Europeana pentru a fi utilizata in anumite alimente, anul trecut. Magazinele care comercializeaza produse care contin faina de greiere au obligatia de a scrie pe eticheta produsului daca este facut cu faina de greier.

Conform reglementarilor UE, prezenta fainii de insecte trebuie sa fie mentionata obligatoriu pe etichetele produselor.

Mai mult, ANPC a emis un ordin prin care a stabilit modalitati de informare a consumatorilor cu privire la produsele alimentare care contin specii de insecte autorizate ca fiind bune pentru consum.

Toate produsele care contin insecte trebuie sa fie afisate in standuri speciale, iar standurile sa fie marcate corespunzator.

Pe etichetele produselor facute din faina de greieri, numele stiintifice ale insectelor au prioritate, fiind notate ”Acheta domesticus”, in cazul fainii de greieri.

In viitor urmeaza ca alte produse cu insecte sa fie introdse in marile lanturi de magazine, dupa ce UE a autorizat trei tipuri de insecte ca fiind bune pentru consum:

  • viermele de faina – larve uscate,
  • lacusta migratoare – congelata, uscata si sub forma de pulbere,
  • greierele de casa – congelat, uscat si pulbere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea