Social

#scumpiri #gigacalorie #pret gigacalorie

Facturi liniare la energie termica si gigacalorie mai scumpa cu 37% de la 1 august

Consilierii Capitalei au adoptat masura de scumpire a gigacaloriei, propusa de primarul Sorin Oprescu, dar si modul de plata liniar al facturilor la energia termica, ce va fi implementat din toamna.

Bucurestenii vor plati de la 1 august 169,88 lei cu TVA pentru o gigacalorie , fata de pretul actual de 124 lei cu TVA.

"Am ales sa marim gigacaloria o data. Sa existe o singura marire. Suntem pe locul 12 in topul oraselor, in ceea ce priveste pretul gigacaloriei. Rata de suportabilitate a populatiei este de 5,85%. Din totalul de 1,5 milioane de contracte cu RADET, 400.000-450.000 de oameni vor avea nevoie de subventii . Plata liniara a facturilor a devenit obligatorie pentru ca s-a gasit un destept sa modifice hotararea", a declarat Sorin Oprescu, primarul general al municipiului Bucuresti, citat de Gandul.info.

Modalitatea liniara de plata a facturilor liniare la energie termica , in care bucurestenii vor plati o intretinere egala de-a lungul intregului an, va fi implementata in aceasta toamna.

Dupa un an in care se va plati aproximativ la fel de mult la intretinere, si vara si iarna, va exista o regularizare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea