Social

#ebay #cumparaturi online #atac cibernetic

Faci cumparaturi online? Schimba-ti rapid parolele!

Gigantul american eBay a anuntat ca a fost victima unui atac cibernetic. Reprezentantii grupului care detine si site-ul PayPal sustin ca "nu au dovezi" deocamdata ca hackerii au avut acces la informatii financiare sau legate de cardurile bancare.

Cu toate acestea, le-au cerut utilizatorilor ca, preventiv, sa isi schimbe parolele de acces in conturi. Hackerii au reusit sa recupereze datele de identificare ale unui "numar mic" de salariati, ceea ce le-a oferit acces la reteaua intreprinderii, a explicat eBay. Ei au putut intra astfel intr-o baza de date ce include informatii personale despre clienti precum nume, parole, adrese fizice si de e-mail, numere de telefon si data nasterii.

"PayPal este gazduit separat pe o retea securizata si toate informatiile financiare ale PayPal sunt criptate", a declarat o purtatoare de cuvant a eBay contactata de AFP. Cu toate acestea, reprezentantii grupului nu au putut spune cati clienti au fost afectati. "Credem totusi ca ar putea fi un numar mare de conturi afectate si le cerem tuturor utilizatorilor de eBay sa isi schimbe parolele", a adaugat purtatoarea de cuvant.

Pe site-ul sau de Internet, eBay revendica 128 de milioane de utilizatori activi in lume.

Sursa foto: alternews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea