Social

#extremist ungur #turneu propaganda #transilvania

Extremistii unguri in turneu de propaganda prin Transilvania

Extremistii din Ungaria au demarat o actiune propagandistica in orasele din Transilvania .

Membrii ai Miscarii Tinerilor din 64 de Comitate "HVIM" promoveaza, in perioada 6 - 22 ianuarie, activitatile gruparii pentru "propasirea nationala a maghiarilor din afara granitelor", informeaza Ziua.

Presedintele miscarii HVIM, Toroczkai Laszlo, va fi insotit si de Varga Laszlo, capitanul "Garzii Maghiare" din Szeged , miscare care promoveaza o imagine extremista, care aduce aminte de actiunile naziste din Ungaria, din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial.

In cadrul acestei actiuni, membrii HVIM se vor intalni cu tinerii maghiari din Transilvania, carora le va prezenta un film despre activitatea miscarii. Gruparea va prezenta ziarul "Magyar Jelen", cotidian de propaganda , care urmeaza sa fie distribuit si in Romania.

Miscarea doreste sa-si promoveze actiunile in randul tinerilor din Transilvania, pentru a consolida imaginea maghiara, in randul tinerilor din Romania. Liderul miscarii, Toroczkai Laszlo, a fost declarat "persona non grata" in Serbia si Slovacia si a fost expulzat din Canada

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea